2008. november 19., szerda

Megjegyzés az okt. 3-i levélről

"A bibliai zsidó ünnepeket NEM ember találta ki, nem emberek rendelték - nem különböző oldalról hatalomra került kormányok, hanem vannak olyan ünnepek, amelyeket maga Isten rendelt, Ő rakott be az ember - az egyén és kisebb és nagyobb élet-közösségek - életébe jelzőpontokat, azaz ünnepeket.
...

Tehát az Úr ünnepei – amelyeket Ő gondosan eltervezett és kijelölt – mind Jézus Krisztus személyéről, tetteiről, munkájáról tesznek bizonyságot, illetve Isten és ember találkozási pontjaiként rendeltettek." (kiemelés az enyém)

Ilyenkor azt kérdezem én, ha ilyen világos, miért nem ünnepli ezeket az ünnepeket az író? Egyben is rejtély számomra, miért nem. Itt az engedelmesség számít nem-pedig más. Mindazok, akik tudnak jót cselekedni, de nem teszik, bűnük az nekik. Ezek papolnak arról, mi a helyes, de nem teszik azt. Ha egy Krisztus követő a fenti megvastagítottat állítja és nem cselekszi, sőt ha az utolsó részt sem, akkor, hogy lehetnek ezek Isten találkozási pontjai az emberrel? Ezeket állítjuk-e, hogy ne! vagy mást csináljunk?

"Kelj fel Te aki aluszol, hadd ragyogjon Rád a Krisztus!" "Áldott az Isten, az Úr Krisztus Istene és Atyja! Aki az egyedüli uralkodó, akit ember nem látott és nem is láthat."

Nincsenek megjegyzések: